EM kval i Skurup

BORDTENNIS. Skurups BTK kommer att stå som värd för en historisk EM-kvallandskamp i bordtennis för damer. Den 20 november smäller det i Skurups Sparbanks Arena. Sverige tar emot Grekland.
– En stor händelse för oss, menar Ingvar Persson, stolt och glad ordförande i ortens bordtennisklubb.

Svenska Bordtennisförbundet har involverat hela Sverige i sina landslags EM-kval i höst. Förutom i Skurup blir det landskamper även i Kiruna, Köping och Norrköping.
Skurups BTK har tilldelats värdskapet för damernas EM-kvalmatch mot Grekland. Tisdagen den 20 november möts de två länderna, dock inte i BTK:s egen lokal i den fina arenan, utan istället i den hall där innebandyn huserar.

– Där är det ljusare och trevligare och fina läktare. Dessutom är denna hall förberedd för eventuell tv-sändning, berättar Ingvar Persson.
I Skurup är man verkligen inte bortskämd med arrangemang av den här digniteten.
– Nej, det är inte ofta det spelas landskamper i Skurups kommun. Med denna landskamp sätts både orten och klubben på den svenska pingiskartan. Den är dessutom historisk på så sätt att det aldrig tidigare arrangerats kvalspel till damernas EM för lag, berättar Ingvar Persson.
Idén till att söka värdskapet fick Ingvar Persson när han och vice ordföranden Mats Lundström var på Skånepingisens årsmöte.

– Där uppmanades klubbarna att söka en landskamp. Vi bestämde oss direkt. Först blev vi erbjudna att arrangera Sverige-Litauen i september, men datumet passade inte eftersom vi i samma veva tänkt köra tävlingen Sparbanksloopen. Så det blev Grekland i istället i november. Vi hoppas på gott om åskådare, förhoppningsvis 300. Vi ska göra reklam för oss med bland annat en bilaga som ska delas ut till alla hushåll. Vi ska försöka göra en pingisfest av det här.
Ett naturligt dragplåster blir Matilda Ekholm, svensk dampingis nummer 1. Den mångfaldiga svenska mästarinnan kvalade nyligen till OS i London.
– Det vore förstås bra för oss om hon medverkar i landskampen i Skurup, menar Ingvar Persson.

 

Källa: Laholms tidning

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter