Bordtennisgymnasiet i Köping

Agnes laddar '' Forehand-dasken'' Agnes laddar '' Forehand-dasken''

Bordtennisgymnasiet i Köping är det enda bordtennisgymnasiet i Sverige med riksintag. I köping har man möjlighet till att lägga ut sin utbildning på fyra år för att kunna öka träningsmängden. Varje år finns det plats för 24 spelare. Till hösten kommer 11 nya spelare att tas in. Sex tjejer och fem killar.

 

En av dessa spelare heter Agnes Kiirikki. Förra säsongen spelade jag och Agnes i samma lag och Agnes spelade till sig en riktigt bra kvot i serien, 24 vinster och endast 4 förluster. Jag har passat på att prata lite om vad hon har för förhoppningar och mål med sin utbildning i Köping.

 

Namn: Agnes Kiirikki

 

Ålder: 15

 

Nuvarande klubb: Kristinehamns BTF

 

Material: Butterfly

 

Bästa slag: ''Forehand dasken från backhand''

 

Största meriter: SM silver i dubbel F14 år 2011 och SM brons i singel F15 år 2012

 

Bästa spelare du slagit: Jessica Larsson (DM 2011)

 

Hur mycket tränar du idag och hur mycket kommer du öka träningsdosen i Köping? Nu tränar jag 4 pass /vecka och i Köping kommer jag köra 6-7 pass /vecka.

 

Vad vill du förbättra i ditt spel? FOTARBETET... Eller vill och vill, jag är väl så illa tvungen.

 

Hur ser sommaren ut med tävlingar och träningsläger? Jag har inte kollat UEM truppen än men jag antar att jag är med ;) Annars blir det ett antal träningsläger i Köping och så ska jag även hitta med ett riksläger. 

 

Hur bra vill du vara om fyra år? Bäst såklart!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar