Intervju inför sommarens Paralympics

I sommar kommer pingisspelaren Alexander Öhgren delta i Paralympics. Jag har intervjuat Alexander inför hans första olympiska spel.

 

Alexander är 23 år och spelar för IF Norcopensarna och Norrköpings HIF. Alexander tillhör skadeklass 3 och är rankad 7:a i världen. Han gjorde landslagsdebut i Stockholm 2005 och har varit ordinarie i landslaget sedan 2007. Alexanders styrkor vid pingisbordet är främst hans forehandsspel och hans speluppfattning.

 

Tidigare den här säsongen har Alexander hunnit med ett antal pro tour tävlingar. Bland annat vann han guld i lagtävlingen i Italien och spelade till sig ett silver i singelspelet. I Sloveniens pro tour blev det brons i singelspelet och silver i lagtävlingen.

 

I Paralympics kommer åtta svenska spelare att delta, tre damer och fem herrar. Från och med mitten på juni och fram till slutet på augusti ska Alexander hinna med fyra täningsläger innan avresa till London. Väl i London är Alexanders mål att ta medalj.

 

Jag önskar Alexander lycka till!

 

 

Här nedan hittar ni ett youtubeklipp på Alexander samt länk till hans hemsida.

 

Videoklipp Alexander Öhgren

 

Alexanders hemsida

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar