Rättslig process mot SOK

Efter att Svenska olympiska kommittén nekat Matilda Ekholm till spel i OS inleder nu Svenska Bordtennisförbundet en rättslig process mot SOK.  Detta har aldrig hänt i Sverige tidigare vilket jag tycker är väldigt konstigt med tanke på att SOK tagit många enligt mig felaktiga  beslut.

 

Svenska bordtennisförbundet och Matilda har internationella bordtennisförbundet bakom sig. De har även juridisk hjälp av advokaten Ulf Djurberg och han kommer nu att driva fallet till Stockholms tingsrätt. 

 

Såhär skrivs det i ett pressmeddelande från förbundet.

 

"Mot den bakgrunden ser sig SBTF och Matilda Ekholm inte ha någon annan möjlighet än att inleda en juridisk process mot SOK vid Stockholms tingsrätt så att Matilda Ekholm ska få rätten att utnyttja den OS-plats som hon förtjänat och kvalificerat sig till. Vi har i detta stöd av ITTF, vars förhoppning är att Ekholm ska få spela OS och därför håller platsen öppen för henne ytterligare en tid." 


Intervju med bordtennisförbundets ordförande Walter Rönnmark.

 

Jag hoppas Svenska bordtennisförbundet och Matilda Ekholm får igenom sin protest. Matilda ska spela OS, så är det bara!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar