Intervju med Rasmus Andersson

Intervju med Rasmus Andersson som nyligen var domare vid Veteran VM i Globen

Hur länge har du varit domare?

- När jag var 10-14 år spelade jag bordtennis i Carlstad BTK och fick således hjälpa till som domare på deras tävlingar. Vilket jag även fortsatte med efter jag lagt racket på hyllan. Första domarkursen gick jag dock först när jag var 16 år gammal. Idag är 20.

Vad har du gått för domarkurser/utbildningar?

- Jag har gått Distriktsdomar-, Förbundsdomar- och Tävlingsledar/Överdomarutbildning.

 

Hur ofta är du ute och dömer?

- I Värmland brukar jag mest vara överdomare, en handfull gånger per säsong, på tävlingar och seriesammandrag. Ska jag vara ärlig tycker jag dock att det är roligare att döma vid bordet och har därför som mål att försöka åka iväg på ett par större tävlingar per år också. Lägger man sedan till en del domarkurser, som jag brukar hålla i, hamnar vi väl på ungefär tio uppdrag per säsong.

 

Vilka är de största tävlingarna som du dömt på? och vilken är nästa stora tävling du ska döma?

- De största tävlingarna jag dömt på, som bordsdomare, är SOC 2011 och WVC 2012 (Veteran-VM). Som överdomare är det nog Region top 12 och Carlstads R1 tävling, Solstaträffen. Nästa stora blir troligtvis Safirs Internationella, då jag kommer att vara bortrest under hösten.

 

Vilken är den roligaste matchen du dömt?

- Mycket bra fråga... Var väldigt kul att döma på både SOC och WVC och det på olika sätt. Sedan är det alltid roligt att vara tillbaka på hemmaplan i Karlstad.

 

Vem är den bästa spelaren du dömt?

- Ma Long (utan tvekan). Fick döma honom en match under SOC mot fransmannen, Jeremy Petiot, dock som biträdande domare. Kinesen vann sedan hela tävlingen, utan att tappa ett enda set, och var rankad etta i världen för tillfället.

 

Varför tycker du att det är så kul att vara domare?

- Brukar säga att som domare har man bästa platsen för att se bra bordtennis och även om det kan vara lite skämtsamt så ligger det ändå en del i det. Gillar bordtennis och då jag inte spelar längre själv, av olika anledningar, är dömning mitt sätt att fortsätta med det. Tycker att det är kul!

 

Har du hamnat i någon svår situation under match?

- Givetvis. Personligen tycker jag att det är svårt att bedöma servar, framförallt med endomarsystem. Är man två, ser man bättre och kan diskutera mellan seten hur man tycker att det ser ut. Annars brukar det gå bra

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar