Förlust för Sverige i EM-kvalmatcherna

Det blev förlust för både herr och damlandslaget under går dagens EM-kval matcher. Herrarna föll med 3-1 och damerna med 3-2.

 

Herrarna tog sig an Spanien i Kiruna Sporthall. Sveriges etta Jens Lundquist startade mot Spaniens etta He Zhiwen. Jens ledde matchen med 2-1 i set innan spanjoren vände och vann med 3-2. Pär Gerell mötte sedan den lägre rankade Charlos Machado med 3-1 i set. Jens mötte även han Machado och han var något närmare att vinna matchen men tyvärr blev det förlust 11-8 i skilje. Den största ljustglimten under matchen för svensk del stod Mattias Översjö för. Han skrällslog Marc Duran med 3-1. Marc Duncan är 140 placeringar högre rankad än Översjö. 

 

Matilda Ekholm imponerade i Donetsk där de svenska damerna ställdes mot Ukraina. Matilda vann båda sina matcher. Tetyana Bilenko slog hon enkelt i tre raka set, (7–11, 7–11, 5-11). Mot den 47:e rankade Margaryta Pesotska blev det något tuffare. Pesotska vann det första setet med 11-9 innan Matilda spelade hem tre raka (11-4, 11-5, 11-8.) Tyvärr räckte inte Jennifer Jonsson och Linda Bergström till. De föll båda med 3-0 i sina matcher, 0-9 i set. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-