''Jessica trivs på jobbet''

Förstasidan av Arvika Nyheters sportdel. Förstasidan av Arvika Nyheters sportdel.

''För Jessica Larsson är det bordtennis som gäller- såväl på fritiden som under arbetstid. - Jag jobbar för Norrtulls SK, en bordtennisklubb här i Stockholm, förklarar Jessica som sitter på tunnelbanan påväg till en träning när vi når henne. Arvikatjejen Jessica Larsson jobbar alltså numera som tränare i en av Stockholms största bordtennisklubbar - och hon trivs.  - Det är riktigt riktigt kul. Sport är ju det roligaste jag vet. Så att få hålla på och jobba med pingis är rena drömmen säger Jessica, som fick drömjobbet i slutet av den här sommaren. Jag läste att Norrtulls SK sökte en tränare på en pingisblogg som en kille som heter Max Ansbro skriver. Så jag skickade in mitt cv och de valde att anställa mig. 

 

I moderklubben Arvika BTK har Jessica jobbat som tränare i flera år och erfarenheterna från det har hon nytta av i sitt nya jobb. - Det är ungefär detsamma att vara tränare i Arvika som här, men det är väldigt mycket fler spelare här säger Jessica. Jag har olika grupper och det är cirka 10-15 spelare i varje så jag har 70-80 spelare som jag tränar. Sen finns det 2 till 3 tränare till i klubben.

 

Förutom arbetet med Norrtulls egna spelare är Jessica klubbens representant i ett projekt som hon ska locka ännu fler spelare till bordtennisen . Jag är ute på olika skolar flera gånger i veckan här i veckan. Just nu har jag tre olika skolor där jag är en dag vardera. ute på skolorna så är det nybörjare som Jessica jobbar med. Det är ett projekt i idrottslyftet där eleverna får prova på olika idrotter.  Den skolan jag är på nu har jag varit hos i några veckor och de ska börja med innebandy nästa vecka berättar Jessica som  sitter på tunnelbanan på väg till jobbet när vi når henne.''

 

Utrag ur Arvika Nyheter. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-