Konvent i Köping

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en mycket givande helg med mycket pingiskunnigt folk. 100 personer från hela Sverige, som på ett eller annat sätt jobbar med pingis hade samlats i Köping. Hela fredag, lördag och söndag var fullbokade med olika föreläsningar och annat.

 

Vi började helgen med att kolla in en herrseniorernas landslagsträning  i Köping Arena. Landslaget hade tränat 7 pass tidigare under veckan och  de hade fokuserat mycket på returspelet, servarna, tufft försvarspel, och spelet på halvlånga bollar. Fredagen avrundades med mentalträning och idrottspsykologi med Istvan Moldovan. 

 

Lördag förmiddag spenderade vi tillsammans med Rolf Wirhed som föreläste om biomekanik. Jag tycker att Rolf var en väldigt duktig och kunnig föreläsare. Han stod inte bara och pratade utan han visade också hur det fungerar i praktiken när man utför vissa rörelser. Han visade tillexempel att samma muskel kan avge olika kraft i olika lägen och vilken betydelse armarna har för farten och balansen hos en människa. 

 

Åke Berg var på plats och berättade om några upplevelser han varit med om under 15 år tillsammans med landslaget. Riktigt underhållande!  En av hans upplevelser kan ni läsa om här: ''Missen slutade i EM-Guld''

 

Mårten Stenberg och Fredrik Berner berättade om arbetet med ''Team framtid'' som är en satsning på tio spelare födda 199-2001.  De visade även upp filmer från träningsläger där de filat extra mycket på tekniken. Alla filmer kan ni se här

 

Bilder från helgen

 

 

Åke Berg
Herrlandslaget
Istvan Moldovan
Region Öst träningsläger

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-