Min största idol

När jag var liten var min absolut största idol fotbollsspelaren Henrik Larsson. Jag följde varenda match han spelade, både i landslaget och i klubblagen. Nästan varenda kväll hade pappa med sig ett urklipp från någon kvällstidning, där jag kunde läsa om de senaste matcherna. När jag själv spelade stod det givetvis Larsson och nummer 11 på min tröja. Jag kommer aldrig glömma den dagen pappa tog med mig till Gamla Ullevi i Göteborg för att se Gais- Celtic. Celtic vann matchen med 2-0 och Henke var målskytt. Ingen var lyckligare än jag! 

Pappa frågade ofta vad jag ville bli när jag blev stor och jag svarade alltid - FOTBOLLSPROFFS! När pappa försökte förklara hur svårt det var som tjej att försörja sig som fotbollsspelare hade jag slutat att lyssna för längesedan. 

Att det blev just pingis som är mitt yrke idag, kunde jag aldrig tro då. Men jag så glad och tacksam för att jag fått chansen att göra det här. Att varje dag få se unga tjejer och killar kämpa hårt för att nå sina mål inom pingisen, är något jag hoppas få göra en lång tid framöver. 

Dock passar pappas uttryck ''först på böll Jessica'' inte lika bra in i pingishallen som vid sidan av fotbollsplanen. ;) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-