Sverige/Kina överst på pallen i herrdubbeln!

Dubbelkonstellationen Sverige/Kina blev som man hade hoppats mycket lyckat. Alla tre paren tog sig vidare till kvartsfinalerna utan några större problem. Väl där möttes två av paren, Jens Lundquist/Xu Xin och Kristan Karlsson/Fan Zhendong. Kristian och Fan Zhendong var det paret jag på förhand trodde skulle stå som segrare. De såg mest taggade ut under träningspasset tillsammans och de försökte kommunicera med varandra så gott det gick. Kristan Karlsson/ Fan Zhendong inledde kvartsifnalen bäst och hade ledningen med 2-0 i set. Därefter spelade Jens Lundquist/Xu Xin upp sig och vann tre raka set 11-6, 11-7,11-5.

De två kvarvarande svensk/kinesiska paren spelade sig vidare från respektive semifinal. Inför mycket publik och en härlig stämning i Eriksdalshallen stod alltså Jens Lundquist/ Xu Xin och Pär Gerell/Yan An mot varandra. Jens Lundquist/ Xu Xin öppnade riktigt starkt och spelade ut Pär Gerell/Yan An riktigt ordentligt i första set, som de tog hem med 11-1. Jag tror många med mig anade en ganska överlägsen seger för det förstaseedade paret. Så blev det inte, i de tre nästkommadne seten skiljde det bara två bollar i och det bjöds på måga fina dueller. Pär Gerell/Yan An spelade hem andra setet med 12-10. Därefter var det Jens och Xu Xin som drog det längsta strået och vann tillslut matchen med 3-1 i set. En historisk seger till Jens och Xu Xin och ett mycket lyckat initiativ som jag hoppas vi kommer få se flera gånger i framtide. Det är sånt här som behövs för att ge sporten mer publicitet!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-