Regionöst-läger

Jag avslutade mitt pingisår i BTK Safirs träningslokal tillsammans med 23 talangfulla tjejer och killar. Spelarna representerade 18 olika klubbar och var i åldrarna 10-16 år. Lägret pågick från fredag till måndag och innehöll totalt sex träningspass. Vi startade lägret med en hel del teori och lätta ''komigång-övningar''. Efter en mjukstart på fredagkväll rullade vi vidare med fotarbetsövningar och mycket oregelbundna övningar under lördagen. Söndagen bestod av momentövningar och också en hel del individuella övningar. Vår lediga tid spenderade vi på Scandic grand och hotellets Jacuzzi var ständigt fullproppad av pingisspelarna.

Månadagens lägerturnering vanns av förhandsfavoriten Jesper Johansson från Västers BTK. I finalen slog han klubbkompisen Morgan Johansson med 2-0 i set.  

Under lägerturneringen hade jag mycket tid till att studera spelarna i matchspel och många av spelarna, framförallt de yngre slår väldigt hårt och öppnar ofta på ''fel'' bollar. Jag hann tyvärr inte prata med alla mellan matcherna men viktigt är att de börjar spela mer med tanke, och använder sig mer av placering och variation i spelet.

Hoppas alla är nöjda med lägret. Träna hårt på hemmaplan så ses vi i vår igen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-