Tjejläger i bordtennis i Borås

Under helgens tjejläger i Borås deltog totalt 20 spelare från 8 olika klubbar.

Lägret startade med ett tre timmars pass under fredag kväll, där vi fokuserade på att komma rätt till bollen samt bra skruvträff i både forehand och backhand. Vi höll till i Mariedals IKs fina och nybyggda lokaler som ligger nära naturen där man har bra träningsmöjligheter både inomhus och utomhus. Efter träning och middag hölls en spännande trekamp som fick avgöras med två utslagsfrågor innan vi kunde få fram ett segrande lag. Starkt jobbat tjejer!

Lördagen startade med 10 minuters morgonjogg följt av en runda i den militära hinderbanan som fanns i anslutning till lokalerna. Själva pingispasset startade med en kort presentation av förmiddagspassets sparring- Emma Söderlund. Temat under lördagens första pass var: öppningar från olika positioner med bra variation och placering. Passet avslutades med benfys.

Under lunchvilan hade vi lite teori där tjejerna fick i uppgift att fundera ut tre egna övningar till eftermiddagspasset, två övningar som innehöll något de behöver träna på och den tredje övningen-något de är bra på, för att  försöka utnyttja det så mycket som möjligt i matcher.

När klockan slog 14.30 fick vi ett efterlängtat besök av Anna-Carin Ahlquist. Anna-Carin höll först en väldigt intressant föreläsning kring mål och elitsatsning, följt av en lång frågestund. Anna-Carin hade med sig en signerad landslagströja som vi lottade ut till en av deltagarna, där den lyckliga vinnaren blev Maja Kejllin från Docksta BTK.

Temat för tredje passet var oregelbundet + individuellt. Upplägget med att tjejerna fick lägga in egna övningar visade sig vara väldigt bra. De tog vara på chansen och funderade kring sitt eget spel och blev mer medvetna om vad de behöver förbättra. Anna-Carin puschade tjejerna och gav dem många lärorika tips under passets gång. Det var riktigt kul att få se tjejerna möta Anna-Carin, de kämpade allt de hade och höjde sig en nivå. Ett grymt bra pass!

Bastubad, sällskapsspel och gladiatorerna avsutade en lyckad lägerdag.

Söndagen startade med en uppfriskande morgonjogg/fotbollsmatch i morgonsolen. Temat för lägrets sista pass inför lägerturneringen var serve och retur. Passet startade med 30 minuters serve-fritt. Innan övningen gick vi igenom olika servar och returer där målet var att testa på nya servar.

Under lägrets femte och sista pass spelades lägerturneringen. Först hölls ett poolspel följt av A och B-slutspel. Segraren i B-slutspelet blev Amanda Reivel Fred från Mariedals IK. Hon besegrade Rebecka Mårtensson från KFUM Jönköping. I A-slutspelet tog sig Tilde Öberg till final efter en stenhård semifinal mot Hammarbys Emelie Endre. I finalen slog Tilde Moa Svensson från Vara SK.


Jag är väldigt nöjd med helgen i Borås. Bra träningspass och en härlig stämning i gruppen redan från första stund. Just nu planeras sommarens läger. Det kommer hållas vecka 29 i Karlskrona. Mer information kommer inom kort.

Jag vill rikta ett stort tack till Emma Söderlund och Anna-Carin Ahlquist för grym sparring i helgen och sist men inte minst, tack till Mariedals IK!

Hoppas vi ses i Karlskrona i sommar tjejer!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-