Bölge Spor Table tennis club är på besök!

Under 11 dagar gästar Bölge Spor Table tennis club från Isparta Turkiet, oss i Hammarby bordtennis. De har med sig en trupp på åtta spelare och två ledare. Fyra tjejer och fyra killar, samtliga tjejer födda 2004 och samtliga killar födda 2005. Turkiets coacher är mycket meriterade inom pingisen, Gökmen Öçal är föredetta turkisk landslagsspelare och Olcay Salici är doktorand inom pingis och förbundskapten för turkiska kadettlandslaget. Vi startade lägret med en mycket prestigefylld fotbollslandskamp mellan Sverige och Turkiet. Efter dryga 30 minuters spel gick svenskarna segrande ur kampen, mycket på grund av tre mål från Viktor Kjellander, även kallad Zlatan av de turkiska spelarna. Innan första pingispasset drog igång var vi alla väldigt nyfikna på vilken nivå de turiska spelarna höll. Det enda vi på förhand visste var att hemma i Turkiet är hela truppen utvalda och studerar vid en idrottsskola där de tränar pingis två timmar varje dag, under ledning av Gökmen och Olcay. När de turkiska spelarna stegar in i hallen för träningspassen gör dem det alltid i likadana träningströjor, en färg för varje dag. Väldigt snyggt och något som skapar en större lagkänsla. Detta är något som vi i Hammarby kommer att ta efter. De svenska och turkiska spelarna håller jämna steg med varandra. Det som skiljer är att de turkiska spelarna är väldigt starka i regelbundna övningar, alla har fin träff på bollen. De svenska spelarna är bättre i matchliknande övningar och är mer vana att ha en tanke bakom slagen. Något som förvånade oss under lägrets gång var att de turkiska spelarna aldrig spelat dubbel förut. Så vi mixade spelarna och spelade en dubbelturnering vilket visade sig vara väldigt uppskattat. I torsdags hade vi ledare och spelare en pingisfri dag. Då tog vi chansen att visa upp vår fina huvudstad. Stockholm visade sig från sin bästa sida, strålande sol och 28 grader. Ävenyret började redan i Skarpnäcks tunnelbanestation då rulltrappa och tunnelbana var första gången för flera av spelarna. Vi hoppade av vid slussen och promenerade längs vattnet, förbi slottet och genom gamla stan, där det köptes svenska souvenirer i form av smycken, kläder, fotografier och prydnader. Efter lunch inne i city avlsutades en lyckad dag med ett besök på Gröna Lund. Efter gårdagens koordination och snabbhetstester bjöd familjen Kjellander in till välkomstmiddag där vi också såg till att våra turkiska vänner nu är ägare av den snygga Hammarby-hooden.

Jag och mina kollegor är väldigt glad över att vi i Hammarby fått den här möjligheten och förhoppningsvis är det här bara början på ett långt samarbete!

Fem dagars läger återstår men tyvärr måste jag lämna redan nu då tejläger i Karskrona står på schemat.

Güle güle, tekrar görmeyi umuyoruz!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-