Tjejläger i bordtennis i Karlskrona

Nu har det femte tjejlägret i ordningen gått av stapeln och vi hade en riktig kanon-vecka nere i fina Karlskrona! Gruppen som tränade höll en jämn och hög nivå under hela veckan. Vilket minst sagt visade sig under lägerturneringen. Den här gången spelades lägerturneringen alla mot alla, mycket för att tjejerna skulle få ordentlig matchträning och träna på att orka hålla fokus under många matcher.

Efter långa resor för nästintill samtliga deltagare startade vi lägret på måndagkväll där jag och Daniela Moskovits höll i träningen. Ett ganska lugnt ''kom-igång'' pass med fokus på att komma igång med fötterna och hitta träffen startade veckan. På tisdagmorgon skruvade vi upp tempot då det var fotarbete och låda som stod på schemat. Under eftermiddagen slöt också Emma Söderlund upp. Vi fortsatte på temat fotarbete/förflyttningar följt av överkropps-fys.

Under lägrena lägger jag alltid stor vikt i att tjejerna ska lära känna varandra och hitta en bra gemenskap i gruppen. Under veckan hölls det varje kväll en aktivitet utanför pingishallen. Lägrets första aktivitet var tre-kamp. Tjejerna delades in i två lag och det genomfördes bland annat en dragkamp vi sent kommer glömma. Lyckligtvis finns denna kamp på film och den kommer upp på bloggen inom kort!

Under onsdagens första pass låg fokusen på öppningar med både backhand och forehand. Många av tjejerna har en tendens till att stressa alldeles för mycket och behöver bli bättre på att värdera bollen, inte öppna ''likadant'' på alla bollar. Under eftermiddagspasset spelade vi davis-cup matcher där spelarna hade i uppgift att coacha varandra. Några av deltagarna hade tidigare coachat klubbkompisar medans vissa coachade för första gången. Ett mycket lärorikt pass som jag kommer lägga in vid fler tillfällen.

Torsdagen startade med en välbehövlig sovmorgon följt av brunch som bland annat bestod av pannkakor, ägg, juice, mackor, yoghurt, frukt. Kort därefter stod inget mindre än Boda Borg på schemat. Deltagarna blev indelade i smågrupper och försvann sedan snabbt ut bland alla olika rum. I rummen träffade vi på allt ifrån tankenötter till fysiska hinderbanor. Hur det gick för min grupp ska vi inte tala om men kul hade vi. Jag med flera i min grupp gick därifrån med blåmärken så kämpade gjorde vi iallafall.

Efter middag och vila var det dags för veckans lägerturnering. Denna lägerturnering var den jämnaste hittills och det var på förhand omöjligt att tippa en segrare. Endast ett set skiljde mellan ettan och tvåan, och likaså mellan trean och fyran. Efter tio tuffa matcher segrade Natalie Hansen från Vik 47.

Efter prisutdelning och kvällsmacka fick vi besök av Blekingeläns-tidning. De tog många fina bilder och skrev ihop ett bra reportage. Reportaget kommer jag publicera här i efterhand.

Under fredagen hölls ett långt individuellt pass som bestod av tre individuella övningar, lådträning och styrketräning. Trots att det var lägrets sista pass körde tjejerna på som om det skulle ha varit första passet Jag är mycket imponerad av inställningen och kämparglöden som tjejerna visade upp under veckan. Det finns ytterligare en sak som deltagarna ska ha stor beröm för och det är sammanhållningen i gruppen. Alla i gruppen jobbade för varandra hela veckan och vi hade fantastiskt kul både i och utanför hallen hela veckan.

Grymt jobbat tjejer, hoppas vi ses under nästa tjejläger!

Jag vill också rikta ett stort tack till våra samarbetspartners Lyckeby
BTK
och Yasaka.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-