Text och bilder från Tjejläger i bordtennis i Tyresö

Jag vill börja det här inlägget med att tacka alla spelare för en grym lägerhelg! Tiden sprang iväg under helgen och jag är säker på att det är fler än jag som gärna kört ytterliggare några träningspass. 

Helgens träningspass var som vanligt upplaggda efter olika teman, för att hålla fokus på en sak i taget. Vi startade helgen med ett hårt pass med fotarbete och förflyttningar med mycket forehandspel. Jag skulle säga att de flesta av deltagarnas styrka låg just i forehandsspelet men att de behöver träna mer på att utnyttja hela bordet och variera tempo, fart och skruv.

Eftersom lägret hölls under allahelgona helgen tog vi tillfället i akt att kolla både skräckfilm och gå på en spökrunda som avslutning på första lägerdagen. 

Lördagens första pass startade tidigt med koncentration på skruvträff i både forehand och backhandspelet. Under det här passet hade vi många genomgångar och mycket tekniksnack. Passet avslutades med styrketräning där vi gick igenom så gott som hela kroppen. 

Under lördageftermiddag hade vi besök av Helena Andersson som spelar i Järfällas damlag samt landslagsmeriterade Barbro Wiktorsson. Helena var med och sparrade och Barbro gick runt och delade med sig av sina kunskaper till spelarna. Under passet fick tjejerna i uppgift att använda sig av Youtube för att hitta inspiration till nya servar. Serve och serveretur är något jag tycker alla tjejer behöver förbättra. Det är så många ''lätta'' poäng man kan vinna genom att bara kunna variera skruv och placering på servarna. 

Efter middag och lite vila väntade helgens andra aktivitet. Den här gången tog vi bussen till Gullmarsplan och vidare till Tele 2 Arena och Tolv Stockholm. Väl där väntade äventyrsgolf och frozen yoghurt. Tjejerna visade upp fina talanger även vid golfen och det skiljde endast ett slag mellan första och andraplatsen. Golfen togs hem av Linnea Johansson från Hammarby.

Söndagen och lägrets sista dag startades med indivudiell uppvärmning följt av lägerturneringen. Turneringen spelades med poolspel med efterföljande A och B-slutspel. Efter cirka tre timmars spel stod Tilde Westin som segrare i A-slutspelet. I finalen besegrade hon Alexandra Bergkvist från Östersund. Direkt efter finalen hölls pristutdelning där pristagarna fick välja på fina priser från Yasaka. 

Vi avslutade lägret med ett roligt pass som innehöll dubbel-vinnarbord, långbord och en pingisstafett.

Återigen stort tack till alla deltagare och till våra samarbetspartners och sponsorer Tyresö BTK och Yasaka. 

Nästa läger planeras hållas i vinter. Hoppas vi ses då!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-