Cornilleau


Det franska varumärket Cornilleau är välkänt i södra delarna av Europa men än så länge någorlunda okänt här i Sverige. Varumärket har dock stark uppbackning på bordtennismarknaden, bland annat genom gamla storspelaren Jean-Philippe Gatien (VM-guld i Göteborg 1993) och genom unga lovande spelare som franska Simon Gauzy. I Sverige har man knutit åt sig 14-årige talangen Tim Cornelius från Göteborg.

Historien startade 1969 då familjen Cornilleau fick en order på 300 bordtennisbord till deras familjeägda fabrik. Produktionen finns fortfarande kvar på fabriken i Frankrike, där nytänk och innovation är centrala begrepp. Bland innovationerna finns t.ex. ett ”laminerat” koncept för utomhusbord vilket gör borden extremt värderbestående samt ”Compac technology”-systemet som kombinerar ergonomi, säkerhet och design. Cornilleau har idag även ett stort utbud av gummi och stommar.

I Sverige kan man bland annat köpa deras bordtennisbord och stommar på siten bordtennisbolaget.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-