Text och bilder från tjejläger i bordtennis i Tyresö

Den 6-10 juli gick den åttonde upplagan av Tjejläger i bordtennis av stapeln. Vi höll till i Skrubbahallen i Tyresö och hela 24 deltagare (deltagarrekord!!) deltog! Under veckan gästades vi av Barbro Wiktorsson, Daniela Moskovits och Linnea Holm. Under fem dagar genomfördes 20 timmars tuff pingis och fysträning. Varje träningspass inleddes med en rörelse/koordinationsövning, vilket tjejerna var ovana med sedan tidigare men uppskattade mycket. Träningspassen bestod som vanligt av olika teman och under detta läger spenderade vi mycket tid på lådträning/individuell träning.

Under veckan hann vi också med ett gäng roliga aktiviteter. Aktiviterna bestod av bad, femkamp, besök på Grönan samt grillfest. Under grillfesten fick vi ledare och deltagare en ordentlig dansuppvisning av Sjömarken/Falköping vilket ledde till att hela Skrubbahallens övervåning förvandlades till ett stort dansgolv!

Under onsdagen spenderade vi en halvdag på Gröna Lund. Man såg pingisspelare högt och lågt i varenda attraktion och trots att vädret svek oss  hade vi en toppendag tillsammans.

Under lägrets två sista dagar fouserade vi på matchspel. Vi genomförde ett pass med matchliknande övningar, lägerturnering samt lagmatcher/dubbelspel. Lägerturneringen bjöd på många härliga fighter och även några skrällar. Finalen spelades mellan Alice Bengtsson Falköping och Tilde Öberg Docksta BTK. Alice inledde finalen bäst genom att ta hem första set men Tilde kom ikapp, vände och vann med 3-1 i set. Grattis Tilde!


Jag hoppas få se alla deltagare på nästa läger som hålls i Laholm 16-18 oktober. Mer information kommer!  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-