Text och bilder tjejläger i bordtennis i Laholm
Första passet startade på fredagskvällen med ett tretimmars pass med fokus på kontroll. Efter träning och middag testades deltagarnas kunskaper i musik, i ett musikquiz med frågor från dagens topplistor till tiden då ABBA var som störst.

Lördagen startade tidiigt med morgonjogg 07.15 i ett dimmigt Laholm. Under passen gästades vi av Clara Carlsson, elitseriespelare från Åsa IF och Rebecca Andersson, division 1 spelare från Våxtorps BOIS. Temat för lördagens pass var fotarbete samt forehandsspel från olika positioner och mot olika riktningar. Andra passet avslutades med serveträning och kort teori i serve, serveretur och skruv. 

Under lördageftermiddag rullade vi med buss mot Halmstad Arena och World cup. Ett riktigt snyggt och väl genomfört arrangemang! 
Vi var på plats i arenan lagom till kvartsfinalerna skulle börja och vi fick bland annat se den nyblivne europamästaren Dimitrij Ovtcharov från Tyskland slå ut Jun Mizutani från Japan. 

Det visade sig att vi hade några grymma autografjägare bland deltagarna. Några av tjejerna lämnade arenan med autografer från bland annat Kristian Karlsson, Jun Mizutani, Anton Källberg och Dimitrij Ovtcharov. 


Söndagenförmiddag och lägrets nästa sista pass spenderades med att träna matchliknandne övningar och mycket oregelbundet. 

Inför lägerturneringen delades gruppen upp i två grupper, efter ålder och kapacitet. Turneringen spelades alla mot alla i respektive grupp. På så sätt fick alla många matcher samt matchades mot tufft motstånd i varje match.

Segrade i den äldre gruppen gjorde Amanda Reivel Fred från Mariedals IK. Tvåa blev Alice Bengtsson Falköpings BTK. Alice knep andraplatsen på seträkning framför Erika Magnusson Sjömarkens BTK och Sofia Johansson Svanesunds GIF.

I den yngre gruppen vann Sjömarkens Elvira Söderlund före tvåan Juliette från hemmaklubben Laholms BTK serve.


Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till våra sponsorer, Cornilleau, Yasaka och Ping Pong Power!


Nästa läger hålls i Arvika 18-20 december. Hoppas vi ses då!
 

Pristagarna i lägerturnering äldre och yngre med priser från bordtennisbolaget.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-