Text  och bilder från  Tjejläger i bordtennis i Norrköping

Helgens läger i Norrköping lockade 18 spelare från 10 olika klubbar. Deltagarna reste från Docksta i Norr till Jönköping i söder. IF Norcopenserna och Norcohallen gav oss perfekta möjlgheter till bra träning genom en fantastiskt fin träningslokal med bra bord, pingismatta och bra ljus. Sovsalen med sängar finns precis intill träningslokalen och mat från restaurang levererades direkt till hallen.

Träningsupplägget såg ut som vid tidigare läger, ett utvalt tema/pass. Enda skillnaden den här helgen var att deltagarna fick exra tid till individuellträning där övningarna dokumenterades av deltagarna direkt efter passen.

Under lördagen lämnade vi hallen strax efter lunchtid och promenerade  till racketstadion för att byta pingis mot badminton. Deltagarna visade upp talang även här, kanske har vi några framtida racketlonspelare bland oss? Badmintonpasset avslutades med ''vinnarbord'' där tränarna Jessica och Kim fick slita hårt för att tllslut stå som segrare.

Efter promenad, stop på Ica för inhandling av Mello-snacks, mellanmål och kort vila väntade lägrets tredje pingispass. Förvånansvärt pigga deltagare slet på bra vid borden under passet som innehöll mycket fotarbete.  

Under kvällen stod melodifestivalen för underhållninge och till deltagarnas stora glädje segrade Frans och Molly Sandén.


Söndagen och lägrets näst sista pass inleddes med lägerturnering. Gruppen delades in i två grupper, efter nuvarande dataranking. Efter drygt två timmars spel stod det klart att Tilde Öberg Westin segrade i grupp 1 före Sofia Johansson från Svanesund. Sofia knep andraplasen på seträkning före Linnea Johansson från Hammarby IF BTF.

Grupp två visade sig bli lika tuff då första och andraplatsen avgjordes på seträkning mellan klubbkompisarna Emilia Johansson och Felicia Logenius från Sjömarken. Emilia drog det längsta strået och stod som segrare efter en rad fina macher.

Ettan och tvåan i respektive klasser fick ta emot fina bordtennispriser från bordtennisbolaget.se.

Efter lunch och vila avslutades lägret med ett tvåtimmarspass som innehöll ''tävlingsövningar'' i lag, dubbelvinnarbord och kortfys.

En tydlig sak jag regaerat på i helgen är att deltagarna orkar träna hårdare och hårdare för varje läger och många presterar väldigt bra under fyspassen. Grymt kul och inspirerande för mig som tränare att se så stora framsteg!

Fortsätt träna hårt!  Hoppas vi ses på nästa läger,  13-15 maj i Motala!  


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-