Pingiskraft på Bosön

Lördagen den 9:e september arrangerade Pingiskraft Stockholm en heldag på Bosön tillsammans med Stockholmsidrotten. Vi startade dagen med ett teoretiskt pass där vi fick chansen att berätta mer om Pingiskraft Stockholm; hur vi jobbar, vad vi har för mål och kommande aktiviteter. 

Kort därefter delades alla deltagare in i två grupper där jag fick möjligheten att följa de aktiva tjejerna. Vi startade i friidrottshallen tillsammans med Lisa Hannula, tränare för juniorlandslaget i höjdhopp. Lisa fångade tjejernas intresse från första stund och höll ett mycket givande pass som innehöll övningar för stabilitet, balans, styrka och explosivitet. Vi fick jobba med medicinbollar, hinderbanor och olika hopptekniker. 

Efter lunch fick vi träffa Khalied El-Nawajhah från Stockholmsidrotten som gick igenom grunderna i MAQ (muscle action quality). MAQ-träning ökar rörelseförmågan, förbättrar stabiliteten och ger förutsättningar för effektiva rörelsemönster. 

Senare under eftermiddagen fick vi besök av Ellen Holmsten som på ett pedagogiskt och insprerande sätt berättade om hur hennes vardag ser ut. Hur hon kombinerar skola med ca 16 timmars träning/vecka, resor och tävlingar. Deltagarna fick även chansen att ställa lite frågor där det blev en rad intressanta diskussioner.
Tack till alla som var med under dagen och ett extra stort tack till Stockholmsidrotten som gjorde denna dag möjlig för oss!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-